afl.2 :: Linda in China deel 2, David op elektrische steps en Erwin shopt bij Colette

December 28, 2007 · Posted in TV 

IdBvHD-easyglierIn de Ban van het Ding, Aflevering 2:

Objecten als de Easy-glider en een Hoverboard testen is geen werk maar spel. Met die electrische speeltjes een beetje in Amsterdam rondscheuren. Wat wil je nog meer? Van beide voertuigen had ik op het web al filmpjes gezien en dat beloofde veel spelplezier…

Des te groter was de teleurstelling toen ik voor het eerst de gashendel van de Easy-glider open gooide. Er gebeurde wel wat maar het was niet veel. Aan het geluid te horen slipte er iets in het mechaniek dat het wiel van de Easy-glider aan moest drijven. Electrisch aangedreven voertuigen horen zo ver ik weet minimaal geluid te maken.

Met het gepruttel viel wel te leven, want eenmaal op gang werd het beestje rustig. Te rustig. Ik wilde geen rust, ik wilde power. En dat had de Easy-glider zelfs met een volle accu veel te weinig. Op een stukje vals plat begon hij tegen te sputteren. Dit leek wel een hele zware job voor hem. Het werd met de minuut erger. Logisch, de accu liep ook als een razende leeg. Geen idee hoeveel kilometer ik werkelijk heb gereden, maar voor mijn gevoel haalde ik de tien niet eens. En dan wordt het spel opeens werk. Dan moet je als journalist een oordeel over het testobject vellen. Een flutding is je eerste conclusie, maar dat oordeel zat me toch dwars.

Ik had het gevoel dat mijn ervaring met de Easy-glider totaal niet rijmde wat ik op die filmpjes zag. Daar leek de Easy-glider leuk, stil en snel genoeg om je aardig mee te vermaken. Mijn Easy-glider voelde echter als een maandagmorgen model. Er was gewoon iets niet goed of het was echt een flop. Normaal gesproken zou ik de leverancier bellen. Vragen of dit de werkelijke belofte van de Easy-glider was. Maar dit was al de tweede keer.

Een maand of twee eerder zou ik hem ook al testen. Ik ontving precies dezelfde Easy-glider als nu. Toen had hij er echt helemaal geen zin in en liet dat luidkeels weten. Helemaal nagekeken kreeg ik dit exemplaar weer toegezonden. Perfect in orde volgens de leverancier. Maar ik vertrouw het nog steeds niet. Ik kan me gewoon niet voorstellen dat een Zwitserse fabrikant een dergelijk product op de markt brengt. Hij heeft te weinig vermogen, een zeer beperkte actieradius en maakt rare geluidjes. Zonde, want de Easy-glider heeft potentieel. Maar als ze per ongeluk tot twee maal toe een maandagmorgen model aanleveren dan houdt het voor mij ook op. Sorry, deadline is deadline.

Comments

Leave a Reply